Skip to main content

Meld ik mijn werknemer ziek bij thuisquarantaine?


Onze casemanagers ervaren dat er onduidelijkheid bestaat over het feit, of een werknemer ziekgemeld moet worden wanneer de werknemer het vermoeden heeft dat hij/zij besmet is met het Coronavirus. In dit bericht vindt u informatie die u helpt bij het nemen van het besluit, of een werknemer ziek gemeld dient te worden.


De vraag die bij dit besluit een leidende rol heeft is:

“Kan de werknemer niet werken wegens ziekte, of wegens de geldende overheidsregels?”

Hierin maakt u onderscheid door aan uw werknemer te vragen of hij/zij, in een scenario zonder de overheidsmaatregelen, met de huidige klachten had kunnen werken.

Hoe maak ik de keuze?

Geeft uw werknemer aan dat de belemmering als gevolg heeft dat hij/zij de eigen werkzaamheden niet kan uitvoeren? Ook zonder de maatregelen van de overheid? Dan meldt u deze werknemer ziek in Verzuimsignaal.

Geeft uw werknemer aan dat hij/zij met de huidige belemmering de eigen werkzaamheden kan uitvoeren, maar weerhouden de overheidsregels hem/haar hiervan? Maak dan een preventief dossier aan in het verzuimsysteem. De werknemer is in dit scenario niet ziek. De werknemer heeft daarom recht op loondoorbetaling op grond van artikel 7:629 Burgerlijk Wetboek.

Het is belangrijk om de thuiswerkmogelijkheden te analyseren en bespreken. De werknemer is namelijk verplicht om, indien mogelijk, thuis werkzaamheden uit te voeren.

Twijfelt u nog? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

× Contact? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday