Skip to main content

Week van de werkstress


We zien landelijk en dagelijks in de praktijk dat mensen struggelen met balans en veerkracht. Eén op de zeven werkende in Nederland heeft last van burn-out klachten. Reken dat maar uit…
Werk en privé zijn verweven met elkaar en zeker door de pandemie niet meer los van elkaar te benaderen. Wanneer we de werkstress cijfers landelijk en in onze dagelijkse praktijk zien, is er nog veel winst te behalen in bewustwording en eigenaarschap op het gebied van draagkracht >< draaglast.


Wij kunnen jou en je organisatie hierin ondersteunen. Dit kan doormiddel van teamtrainingen waarin we bewustwording, eigenaarschap en concrete persoonlijke handvatten bieden ter bevordering van persoonlijke veerkracht. Wat van invloed is op de draagkracht >< draaglast. Maar ook door één op één coaching.  Ben je benieuwd? Neem dan contact met ons op via info@aandachtarbo.nl  of 0251-273883.

Onderstaand een aantal voorbeelden uit onze praktijk.

Sonja meldt zich ziek met klachten van slapeloosheid, voortdurend gevoel van spanning in haar buik en hoofdpijn. ‘Het lukt niet meer’, vertelt ze. Sonja krijgt van haar werkgever een akkoord voor 6 coaching gesprekken bij Aandacht Coaching.
Tijdens de coaching komt naar voren dat Sonja al jaren mantelzorger is voor haar ouders en deze taak steeds zwaarder is geworden. Door de coaching gesprekken heeft Sonja geleerd om anders om te gaan met haar gevoel van verantwoordelijkheid en heeft zij geleerd gezonde grenzen te stellen. Het brengt essentiële veranderingen op zowel werk- als privé vlak in het leven van Sonja. Een concreet voorbeeld is dat zij anders omgaat met het voortdurend vragen om hulp van haar ouders en zij heeft zelf hulp gevraagd in haar omgeving. daarnaast hebben we haar gekoppeld aan onze mantelzorgmakelaar die haar veel praktische tips heeft gegeven maar ook taken uit handen heeft genomen. Na 4 sessies was het traject van Sonja al afgerond.

Mariëlle heeft bij haar werkgever aangegeven dat de langdurige werkdruk (vanwege een zieke collega) haar teveel begint te worden. Zij wil zich niet ziekmelden en vraagt om hulp omdat zij niet weet hoe ze dit kan volhouden zonder uit te vallen.
Mariëlle krijgt 7 coaching sessies van haar werkgever. Samen onderzoeken we waar haar krachten liggen en waar haar valkuilen. Mariëlle ontwikkelt nieuwe inzichten en leert anders om te gaan met haar valkuilen ten opzichte van de werkdruk. Ook kan zij beter verwoorden aan haar werkgever wat zij nodig heeft om haar werk te blijven doen, met plezier. Haar draagkracht staat weer in verhouding tot haar draaglast.

Stephan heeft een nare situatie met een klant meegemaakt. Hij heeft hier nachtmerries over, is overdag angstig om naar klanten toe te gaan en ervaart een enorme mentale en fysieke spanning. Zijn werkgever vraagt in dezelfde week om hulp bij Aandacht Coaching. We plannen een afspraak in met Stephan  en we doen 1 EMDR sessie. Twee weken later bellen wij Stephan om te checken of de klachten zijn weggebleven en of er nog een sessie nodig is. Hij is klachtenvrij en dankzij de behandeling heeft hij kunnen doorwerken in plaats van in angst thuis op de bank te belanden.

Feedback van een leidinggevende na een training van Aandacht Coaching; Na de training van Aandacht Coaching ben ik mij meer bewust geworden van het belang om ‘het goede gesprek’ te voeren. Eerder ging ik, wanneer ik iets signaleerde het uit de weg. Wat ik niet bespreek is er niet en ik vond het misschien ook wel spannend, of niet helemaal gepast. Uiteindelijk kwam dit dan als een boemerang weer terug in de vorm van ziekte en disbalans. Nu ik draagkracht >< draaglast meer bespreekbaar maak tijdens de gesprekken, kan ik preventief schakelen met mijn werknemer en uitval voorkomen. Daarnaast heb ik meer ‘echt’ contact.

Wij zijn benieuwd hoe de draagkracht > draaglast van jouzelf, je organisatie en je werknemer is. Voel je vrij om vrijblijvend contact met ons op te nemen en wij denken graag met je mee.

Tot spreeks!

× Contact? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday